skip to Main Content

Product verkleinen, van vorm, gewicht en/of massa veranderen

Als u een product wilt verkleinen of de vorm, gewicht en/of massa wilt veranderen, dan kunnen wij u van dienst zijn met CNC-draaien. CNC-draaien is een speciale verspanende bewerking die dit mogelijk maakt. Verspanen is het bewerken van een materiaal. Hiermee worden er spanen van een basisproduct verwijderd, zodat het product verkleind kan worden en definitief van vorm veranderd kan worden. Bovendien kan met behulp van verspanen het gewicht en de massa van het basisproduct verlaagd worden of juist de massa van het uiteindelijke (kunststof)product in een matrijs vergroot worden (onderdeel kleiner = product holte groter).

De werking van CNC-draaien

Bij CNC-draaien wordt het basisproduct in een klauw(plaat) geplaatst die het product stevig vasthoudt en met hoge snelheid ronddraait. Hierbij wordt een beitel tegen het product gedrukt in de langsrichting en dwarsrichting. Deze zorgt ervoor dat er spanen van het product afgehaald worden om het product de gewenste vorm te geven. Het verkrijgen van de gewenste vorm is specialistisch werk en kan verzorgd worden door Jadima Fijnmetaalbewerking. De productvorm is bij draaibewerkingen veelal rond. Wij hebben gespecialiseerde CNC-draaiers in dienst die uitstekende kennis van hun machine hebben. Hierbij wordt er door onze CNC-draaiers nauwkeurig op gelet dat de juiste snijcondities worden gehanteerd.

Innovatief

Wij hechten grote waarde aan innovatie. Zo gebruiken wij o.a. een Mori Seiki NLX2500 welke ook freesbewerkingen uit kan voeren. Met deze machine kunnen we tot 1000mm lang en +/- 225mm diameter materiaal hanteren.

Vakkundig

Jadima beschikt over enorme vakkennis, ook als het gaat om draaiwerk. Onze draaiers zijn in staat zowel conventioneel- als CNC te draaien. Wij zijn ervaren in het werken met gereedschapsstaal, maar kunnen bijvoorbeeld ook kunststof draaien op verzoek.

Klantgericht

Wij werken altijd volgens uw wensen. Als het product of onderdeel aangepast moet worden spreken we de wensen samen door, zetten deze op 3D tekening en gaan ermee aan de slag.

Wij denken mee over uw ontwerp

Wilt u een product laten maken waarvan u nog geen ontwerp heeft? Dat is bij Jadima Fijnmetaalbewerking mogelijk. Wij maken aan de hand van uw omschrijving een technische tekening in 2D of 3D. Denkt u dat een bepaald ontwerp niet te fabriceren is? Leg het aan ons voor en wij bekijken wat de mogelijkheden zijn. Het kan ook zijn dat u op basis van uw technische kennis en ervaring een verbetering in een ontwerp heeft. Wij denken hierin graag met u mee. Met uw kennis en onze jarenlange expertise in het bewerken van materialen en (oppervlakte)behandelingen kunnen we samen meer bereiken!

CNC-draaien in serie

Serieproductie met hoge nauwkeurigheid CNC-draaien? Dan bent u bij Jadima aan het goede adres. Dankzij onze CAD/CAM-systemen kunnen wij met grote precisie op een zeer efficiënte manier te werk gaan. Daarnaast kunnen wij ook losse- of geassembleerde onderdelen leveren. Vraag gerust naar de mogelijkheden voor combinaties in draai-, frees of montagewerk.

Contact met Jadima Fijnmetaalbewerking

Wilt u meer weten over hoe wij u van dienst kunnen zijn op het gebied van CNC-draaien? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen het u graag. Wij beschikken over meer dan 40 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van spuitgietmatrijzen voor de meest uiteenlopende industrieën. En wij zijn sinds 2019, ISO 9001-2015 gecertificeerd, zodat u ervan op aan kunt dat wij elke dag streven naar de hoogste kwaliteit. Jadima Fijnmetaalbewerking is telefonisch bereikbaar via +31318-640880 en per e-mail via jw@jadima.nl. U kunt natuurlijk ook het contactformulier op onze website invullen, dan helpen wij u zo snel mogelijk verder. Voor CNC-draaien is Jadima Fijnmetaalbewerking uw aangewezen partner.

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Back To Top
×Close search
Zoeken