skip to Main Content
Haimer Nu Voor Krimpen, Balanceren En Voorinstellen

Haimer nu voor krimpen, balanceren en voorinstellen

Sinds maart 2020 hebben we een drietal nieuwe machines op de werkvloer. Ditmaal alle 3 van Haimer.

Deze machines moeten ervoor zorgen dat de aanlooptijd voor een klus verkort wordt. Hieronder een kort overzicht van elke machine:

Haimer Vio Lineair 20/50 Voorinstelapparaat

Voorheen bestond het gereedschap instellen uit overschrijven van gegevens die je later in je machine nogmaals moest ingeven. Met een 2D camera keek je enkel naar de maten en uitsparingen in je gereedschap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de nieuwe Vio Lineair kiest het apparaat zelf de juiste hoogte, loopt er naartoe en geeft alles weer wat je moet weten. Met de machine koppeling kunnen al deze gegevens in een klik worden overgezet naar je machine zodat overschrijven en dubbel ingeven verleden tijd is. Ook beschikt hij over een HD-camera waarmee afbeeldingen kunnen worden gemaakt en ook een webcam voor live ondersteuning. Dankzij het 27″ beeldscherm kan je alles tot in de kleinste details bekijken.

Haimer Pc premium i4.0 krimpapparaat

Krimpen is in de loop der jaren ook wel iets veranderd. Eerst werd je houder gloeiend heet en kon je nog ruimschoots koffie halen voor je gereedschap eindelijk weer een temperatuur had om vast te pakken. Daarnaast kon je vaak maar 1 gereedschap per keer krimpen en duurde het geheel langer. Tot nu want…..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De nieuwe houder koelers kunnen tot 5 gereedschappen per keer krimpen en geven per houder aan of de temperatuur al acceptabel is om uit te nemen. Het krimpen gaat sneller, het koelen sneller en alle benodigde accessoires zit in de kast. Daarnaast hebben we een scanner voor het detecteren van Haimer houders (voorkomt extra invoeren) en zijn de koeladapters onderling uitwisselbaar, dus meerder dezelfde houders afkoelen? geen probleem meer!

Haimer Tool Dynamic TD 2009 Comfort plus

Compleet nieuw voor Jadima maar zeker goed voor de standtijd / nauwkeurigheid van het gereedschap is het nieuwe balanceerapparaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort maar krachtig: de houder met het gereedschap is gebalanceerd en draait hierdoor met minder slingering dan voorheen. Het resultaat is een beter freesbeeld en langere standtijd en een mogelijkheid om meer touren te draaien dan voorheen. I-DE-AAL

Samengevat zijn wij zeer tevreden met de nieuwe machines, het stelt ons in staat om de tijd tussen inventarisatie en het daadwerkelijke frezen te verkorten.

Back To Top
×Close search
Zoeken