skip to Main Content

Kies voor zinkvonken of draadvonken voor een mooi resultaat

Wenst u een metalen product en wilt u deze laten draadvonken of zinkvonken? Dan bent u bij Jadima Fijnmetaalbewerking aan het juiste adres. Door onze lange ervaring van 40 jaar hebben wij al diverse producten en spuitgietmatrijzen ontwikkeld. Wij zijn in te schakelen voor diverse industrieën zoals de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische branche. Ook voor het testen en optimaliseren kunt u bij ons, uw matrijzenmakerij, terecht. Naast deze techniek bieden wij ook andere diensten aan zoals 5-assig frezen. Laat ons uw wensen weten zodat we uw product kunnen zinkvonken of draadvonken.

Innovatief

Wij hechten grote waarde aan innovatie.

Vakkundig

Jadima beschikt over enorme vakkennis.

Klantgericht

Wij werken altijd volgens uw wensen.

Het verschil tussen zinkvonken en draadvonken

Zowel bij zinkvonken als draadvonken wordt gebruik gemaakt van elektroden. De draadvonktechniek is een verspaningstechniek die wordt gebruikt voor diverse elektrisch geleide materialen. Denk aan gehard staal, grafiet, hardmetaal, edelmetalen en messing. Deze bewerkingsmethode lijkt erg op figuurzagen doordat er door een draadvormige elektrode een geprogrammeerde figuurzaag de contouren door het materiaal maakt. Het is zowel voor de boven contour als onder contour mogelijk om deze een andere vorm te geven. Hierbij maken we gebruik van vier-assig vonken. Bij de zinkvonktechniek wordt gebruik gemaakt van vonkverspanen waardoor het bewerkte materiaal zinkt gedurende het verspaningsproces. Er is hierbij zowel materiaal nodig voor het werkstuk als elektroden zoals koper of grafiet. De elektrode is in bijna iedere gewenste vorm machinaal te bewerken, waarna wij uw product op de zinkvonkmachine in het werkstuk zinkvonken.

De voordelen van zinkvonken en draadvonken

Bij draadvonken wordt de draad tijdens het proces telkens vernieuwd. Hierdoor ontstaat er dus geen slijtage aan de elektrode. Deze techniek zorgt daarom voor extreme nauwkeurigheid van uw product doordat de elektrode het werkstuk niet raakt. Hierdoor kunnen er tevens geen vervormingen ontstaan tijdens het producten. Ook is het hierbij mogelijk om diverse materialen van verschillende hardheden te bewerken. Voor het bewerken van blinde gaten en scherpe hoeken is zinkvonken een ideale oplossing.

Neem contact op met Jadima metaalbewerking

Wilt u meer weten of heeft u vragen over zinkvonken en draadvonken? Of wilt u direct een afspraak maken? Neem gerust contact op met onze ervaren specialisten. Bel ons op +31318-640880, stuur een mail naar jw@jadima.nl of laat uw gegevens achter via ons online contactformulier. Wij geven u ook graag advies wat betreft design in een persoonlijk gesprek. Welk product wilt u door ons laten zinkvonken of draadvonken?

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Back To Top
×Close search
Zoeken